Inspiration

Mens jeg har skrevet på min nye historie, så har jeg BOMBARDERET mig med relevant inspiration.
Det føles sådan – på den gode måde! 😉

Mens jeg arbejdede på ‘Sagaen om Sejd’ så var det primært vikingerelateret og fantasy litteratur og serier, jeg dyrkede. Men med denne gyser/magisk realisme-historie jeg arbejder på lige nu, så har det været helt andre stilarter, jeg har “konsumeret”.

  • Spiderman / Edderkoppen: Stregen fra de gamle serier (fra 70’erne?) er SÅ lækker at se på. Jeg overvejer om netop det skal være stilen til min historie.
  • ‘Regulatorerne’ af Stephen King:
    Jeg er stor fan af King, men det kommer lidt i perioder. Denne husker jeg ret tydeligt og hænger så vidt jeg husker på en måde sammen med ‘Desperation’ – også af Stephen King. Historierne skildrer på klassisk king-facon, hvad der kan ske, når en mystisk (ond) kraft overtager folk…
  • ‘Grus’ af Anna Degnbol: Flot, stilren og stemningsfyldt graphic novel der blander det magiske med hverdag og livets kriser.
  • ‘Oceanet for enden af grusvejen’ af Neil Gaiman: På mange måder en meget fin, sanselig og levende fortælling, der mesterligt kombinerer det barnlige/naive med tunge voksne emner. Og så er der masser af magisk realisme 😋
  • ‘Sort hul’ af Charles Burns: Så vidt jeg ved er Burns en af mestrene indenfor magisk realisme og måske generelt lidt mærkelige tegneserier. Han formår at fortælle medlevende og realistisk og samtidig blande både uhyggelige og overnaturlige elementer ind. Efter at jeg havde læst den, sad jeg tilbage med følelsen “hvad var det lige, der skete der?”

Lån dem på biblioteket eller køb dem hos din lokale tegneserieforhandler og bedøm selv 😉